מתכון מרק אפונה (5 מנות)

מספר מנות: 5

גודל מנה: קערית בינונית

זמן הכנה: 15 דקות

מצרכים:

  • כוס אפונה יבשה
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיניי שום
  • 4  כפות תירס
  • 2 ליטר מים
  • 1 כף שמן זית/קנולה
  • 2 כפות מיד דיי לכל צלחת מרק אישית
  • תבלינים- מלח, פלפל, כמון (לא חובה)
  • צרור פטרוזיליה (לא חובה)

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות ואת השום קוצצים דק דק.

מטגנים את הבצל והשום בסיר עם כף שמן

בינתיים מקלפים וחותכים את הגזר לפרוסות ומוסיפים אותו לסיר.

מוסיפים את כוס האפונה היבשה (רצוי לשטוף לפני) והתירס ומיד  אחר כך מוסיפים את המים.

ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי: מלח, פלפל, חוואיג’/ כמון ועוד..

מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כ- 45 דקות עד אשר הגזר רך.

ניתן לטחון את המרק לפני ההגשה עם בלנדר מוט ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.

כעת שהמרק מוכן יש להוסיף 2 כפות מיד דיי לצלחת המרק האישית ולערבב

סימון תזונתי לכל המתכון למנה
קלוריות (אנרגיה) 1300 260
חלבונים (גרם) 67 13.5
פחמימות (גרם) 181 36
שומנים (גרם) 34.5 7

 

מרק אפונה
המוצר נוסף בהצלחה לעגלת הקניות
המוצר נוסף בהצלחה לרשימת המשאלות