סופגניות אפויות לחנוכה (30 מנות)
מספר מנות: 30 יח’
גודל מנה: קטנה
זמן הכנה: שעה (לא כולל זמני התפחה)
מרקם מותאם: 7 IDDSI רגיל
מצרכים:
1 ק”ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים
רבע כוס סוכר
כפית וחצי מלח
2 ביצים M
2 קרטוניות איזימילק 250 מ”ל בטעם וניל / 500 מ”ל איזידיילי
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
צנצנת ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח
מוסיפים בהדרגה את הביצים והאיזי מילק/איזי דיילי ולשים במשך 2 דקות עד שהחומרים מתאחדים.
ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
לשים למשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו .מפזרים קמח על משטח העבודה, מעבירים אל המשטח את הבצק ודוקרים אותו להוצאת האוויר.
מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.מוציאים מהמקרר ומרדדים לעובי 2 ס”מ
קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ.מסדרים 12 עיגולים על תבנית מאפינס (של 12 שקעים)
מניחים באמצע כפית ריבה לפי הטעם האהוב,מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים בקצוות.מתפיחים לשעה נוספת בטמפ’ החדר
מחממים תנור ל-180 מעלות .אופים כחצי שעה עד להשחמה.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים
בתאבון וחג שמח!!
סימון תזונתי איזימילק | לכל המתכון | למנה |
קלוריות (אנרגיה) | 6950 | 232 |
חלבונים (גרם) | 160.7 | 5.5 |
פחמימות (גרם) | 1061 | 35 |
שומנים (גרם) | 229.6 | 7.7 |
סימון תזונתי איזידיילי | לכל המתכון | למנה |
קלוריות (אנרגיה) | 6600 | 220 |
חלבונים (גרם) | 153.2 | 5.1 |
פחמימות (גרם) | 1034 | 34.5 |
שומנים (גרם) | 208 | 6.9 |