מחית כרובית מועשרת קלוריות וחלבון
מספר מנות: 2 מנות
גודל מנה: קערה אחת בינונית (כ-260 גרם)
זמן הכנה: שעה
מרקם מותאם: IDDSI 4
מצרכים:
300 גרם כרובית טרייה
תפוח-אדמה בינוני (כ-100 גרם)
100מ”ל שמנת 38%
כף חמאה (כ-15 גרם)
1 כף חלבון מי-גבינה איזי וואי (15 גרם)
מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
לקלף ולחתוך תפו”א לקוביות בינוניות בגודל שווה. לשים בסיר עם מים פושרים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. להמליח את המים בנדיבות ולהמשיך לבשל עד רכות מלאה- ניתן לבדוק בעזרת סכין חדה. להחדיר את הסכין לחתיכה בסיר, אם אין התנגדות כלל והתפוח אדמה מעט מתפרק, זה מוכן. במידה ולא בטוחים אפשר להמשיך לבשל עוד כמה דקות לבדוק פעם נוספת.
במקביל: לפרק את הכרובית הטרייה לפרחים בגודל שווה ולשים בסיר עם מים פושרים (עד לכיסוי מלא של הכרובית). להביא לרתיחה על אש גבוהה עד לרכות מלאה.
לסנן את הכרובית ותפוח האדמה (בנפרד) ולשמור בצד.
את הכרובית שמים עם שמנת, חמאה, תבלינים ואבקת חלבון מי-גבינה Easywhey במעבד מזון וטוחנים עד לכדי מחית חלקה.
את תפוח האדמה מועכים במועך תפוחי אדמה.
מערבבים את 2 המחיות בקערה גדולה עד לקבלת מחית חלקה.
אופציונלי: אם יש צורך במחית חלקה למרקם IDDSI 4, יש להעביר את המחית במסננת דקה בעזרת כף עץ או לקקן. יש גם לעבור על הדפנות החיצוניות של המסננת עם הלקקן.
טועמים את המחית ומתקנים תיבול במידת הצורך. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים:
סימון תזונתי | לפי העשרה עם איזי וואי |
קלוריות (אנרגיה) | 340 |
חלבונים (גרם) | 9.6 |
פחמימות (גרם) | 25.6 |
שומנים (גרם) | 31.3 |