ממליגה (פולנטה) מועשרת על בסיס איזיפייבר
על בסיס איזיפייבר
מספר מנות: 2
גודל מנה: צלחת בינונית
זמן הכנה: 15 דקות
מרקם מותאם 5 IDDSI(ללא תוספות פרמז’ן/ שמנת/ יוגורט)
מצרכים:
250 מ”ל איזיפייבר
30 גרם חמאה
תבלינים לפי הטעם – מלח, פלפל שחור טחון, תבלין אגוז מוסקט
קמח תירס דק (אינסטנט פולנטה)
אופן ההכנה:
מוזגים 250 מ”ל איזיפייבר לסיר בינוני/ קטן ומערבבים עם החמאה והמלח על להבה בינונית. מערבבים בעזרת כף עץ או לקקן עד שהחמאה נמסה והתערבבה עם המשקה.
ניתן בשלב זה להוסיף גם מעט פלפל שחור דק ו/או מעט תבלין אגוז מוסקט. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס לתוך הסיר תוך – כדי בחישה מתמדת. חשוב לשמור על פיזור אחיד של קמח התירס כדי שלא ייווצרו גושים.
מביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב לרבות של פינות הסיר. טועמים ומתקנים המלחה ותיבול. מעבירים את הסיר ללהבה קטנה. ממשיכים לערבב מידי חצי דקה למשך 5-7 דקות עד הגעה לסמיכות הרצויה – מרקם חלק שנשפך מכף העץ בגוש אחד, ומשאיר שכבה דקה על הכף. מעבירים לצלחת ומגישים מיד. ניתן להוסיף פרמז’ן מעל או לצד כף גדושה של שמנת חמוצה/ יוגורט.
ערכים תזונתיים:
סימון תזונתי | לכל המתכון | למנה |
קלוריות (אנרגיה) | 559 | 279 |
חלבונים (גרם) | 14.3 | 71.5 |
פחמימות (גרם) | 22.3 | 11.1 |
שומנים (גרם) | 73 | 36.5 |