מעדן שוקולד לבן/מריר מועשר במרקם קטיפתי

מספר מנות: 2 מנות

גודל מנה: כוס סטנדרטית של 240 מ”ל

זמן הכנה: 15 דקות

מרקם מותאם: IDDSI 4 לאחר שהייה של שעתיים במקרר, ללא תוספות.

מצרכים:
250 מ”ל איזיפייבר/ איזידיילי/ איזימילק/ איזידרינק (טבעוני) 85גרם שוקולד לבן/ מריר חתוך לקוביות
4 כפיות סוכר (20 גרם)
קמצוץ מלח
חצי כוס מים (100 מ”ל)

כף קורנפלור (15 גרם)

אופן ההכנה:
בסיר בינוני/ קטן מערבבים את המשקה שבחרנו יחד עם הסוכר והמלח בעזרת לקקן או כף עץ.
בכוס גדולה מערבבים בעזרת מזלג חצי כוס מים וכף קורנפלור עד לקבלת נוזל אחיד.
מחממים את הסיר על אש בינונית/ נמוכה עד שהסוכר כולו מתמוסס. מביאים את הנוזל בסיר לסף רתיחה (בועות קטנות מתחילות לבעבע).
נותנים ערבוב נוסף לנוזל עם הקורנפלור (כי הוא נוטה לשקוע מהר) ומיד מוסיפים אותו פנימה לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך דקה נוספת ואז מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. ממשיכים לערבב לאט ובאופן יסודי עד המסה מלאה. כשהתערובת אחידה יוצקים אותה בזהירות ל-2 כוסות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. ניתן להגיש קר או פושר. המעדן יכול להישמר במקרר 48שעות מסיום ההכנה
ניתן לשלב יחד עם יוגורט/ שבבי קוקוס/ חופן אגוזים קצוצים פרי כמו תות/בננה.

ערכים תזונתיים (למנה אישית 240 מ״ל):

סימון תזונתי  מנה עם איזיפייבר מנה עם איזידיילי  מנה עם איזימילק מנה עם איזידרינק 
קלוריות (אנרגיה) 500 466 553 476
חלבונים (גרם) 7.8 10.5 12.3 8.675
פחמימות (גרם) 18.7 20 25.4 19.5
שומנים (גרם) 59 60.6 67.4 65.9

מעדן שוקולד
המוצר נוסף בהצלחה לעגלת הקניות
המוצר נוסף בהצלחה לרשימת המשאלות