סלט ביצים מועשר
מספר מנות: 2 מנות
גודל מנה: 5 כפות (150 גרם)
זמן הכנה: 15 דקות
מצרכים:
2 ביצים
1 בצל קטן -בינוני (אופציונלי)
1 כף שמן צמחי
2 כפות מיונז
1 כף איזי וואי (15 גרם)
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מניחים בעדינות את הביצים ומבשלים למשך 8 דקות. מוציאים את הביצים לקערה בינונית עם מים קרים
במקביל) לא חובה): מטגנים בצל כ8-10 דקות על להבה נמוכה - בינונית עד לריכוך מלא והזהבה קלה לערבב כל דקה או 2 על מנת למנוע השחמה של הבצל.
מקלפים את הביצים המקוררות ומפרידים בין החלמונים (צהוב( לחלבונים (לבן).
מוסיפים למיקסר עומד/ בלנדר את החלמונים (צהוב( יחד עם הבצל, המיונז והאבקה (איזי וואי (טוחנים למחית חלקה.
התאמת מרקמים IDDSI :
IDDSI 4 יש לערבב את 2 הביצים בשלמותן עם שאר המצרכים ולטחון למחית חלקה. בבדיקת הטיית כף, הממרח ייפול מהכף וישמור על צורתו, ותישאר שכבה דקה מהממרח על הכף.
IDDSI 5 את החלבונים (לבן) שמים בקערה ובעזרת מזלג מפוררים לפירורים דקים )יש לוודא שגודל החתיכות לא יעלה על גודל הרווחים בין המזלג) ומערבבים יחד עם המחית של המיונז. מוסיפים מלח ופלפל וטועמים לתיקון תיבול.
(ערכים תזונתיים (מנה אחת עם בצל
סימון תזונתי | מנה עם איזי וואי |
קלוריות (אנרגיה) | 298 |
חלבונים (גרם) | 13.5 |
פחמימות (גרם) | 24.4 |
שומנים (גרם) | 6.1 |