סלסילות פילו במילוי פודינג אנין בטעם וניל ושוקולד לבן

מספר מנות: 12 מנות

זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים לסלסילות:

4-6 עלי בצק פילו, מופשרים במשך לילה שלם במקרר

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר

מצרכים למלית פודינג ושוקולד לבן:

1/3 חבילה (30 גרם) שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות

1 כוס (240 מ”ל) + 2 כפות (30 מ”ל) חלב

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 32%

5 כפות גדושות אנין (80 גרם)

מצרכים לרוטב דובדבנים:

1 חבילה (250 גרם) דובדבנים/ אוכמניות (קפואים או טריים)

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה

2 כפות (30 מ”ל) ליקר פירות/ ברנדי/ רום/ מים)

אופן ההכנה:

להכנת הסלסילות: מחממים מראש תנור לחום של 175 מעלות. משמנים היטב תבנית שקעים בחמאה מומסת או בספריי שמן.

מברישים זוג עלים בחמאה/ שמן ובוזקים מעל מעט סוכר. חותכים לריבועים בגודל 15X15 ס”מ ומניחים אותם בעדינות בתוך כל שקע בתבנית כך שתיווצר מעין כוס ששוליה גולשים החוצה.

אופים כ-10 דקות ורק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים בזהירות את סלסילות הפילו.

מכינים את המלית: מניחים בקערית את השוקולד ו-2 כפות חלב. ממיסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.

יוצקים לקערת המיקסר את יתר החלב (כוס 240 מ”ל), השמנת המתוקה, השוקולד המומס ואת האנין. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשק זילוף.

להכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור והליקר עד שהתערובת מבעבעת, הסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

להרכבה: מניחים את הסלסילות בצלחת הגשה. מזלפים לתוך כל סלסילה את הקרם ומניחים מעל כפית של רוטב דובדבנים.

סימון תזונתי לכל המתכון למנה
קלוריות (אנרגיה) 2400 200
חלבונים (גרם) 31 2.5
פחמימות (גרם) 235 19.5
שומנים (גרם) 147 12

 

המוצר נוסף בהצלחה לעגלת הקניות
המוצר נוסף בהצלחה לרשימת המשאלות