קרטיב סורבה מועשר בחלבון
מספר מנות: 20 יח׳ קרטיבים
גודל מנה: 40-50 גרם (גודל של מיני מגנום)
זמן הכנה: 10 דקות + הקפאה 4 שעות לפחות
מצרכים:
2 כוסות DM line (500 מ"ל)
2 בננות בשלות
תמר מיובש*1
כוס פרי טרי/קפוא: תותים/ אוכמניות/ אגס/ מלון /מנגו/ כל פרי אהוב אחר
2 כפות טחינה גולמית/ שקדייה
אופן ההכנה:
חותכים את כל הפירות לקוביות בגודל בינוני
מעבירים את הפירות לבלנדר
מוסיפים את הנוזלים,כף הטחינה/כל ממרח אגוזי אחר
ו-2 כוסות DM line
מערבבים בבלנדר למשך 1-2 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת את השייק המתקבל לתבניות סיליקון ייעודיות להכנת קרטיב
לפי הנחיות ה-IDDSI נחשב מרקם משתנה (הופך ממוצר לנוזל בזמן האכילה) ולכן אינו מתאים לסובלים מהפרעת בליעה.
| סימון תזונתי | לכל המתכון (900 גרם) | למנה (45 גרם) |
| קלוריות (אנרגיה) | 1130 | 56 |
| חלבונים (גרם) | 42 | 2.1 |
| פחמימות (גרם) | 134.5 | 6.7 |
| סיבים תזונתיים (גרם) | 15.5 | 0.8 |
| שומנים (גרם) | 47.7 | 2.4 |
