טיפול תזונתי לפני ניתוח

מחקרים רבים הוכיחו שהמצב התזונתי ביום הניתוח הוא אחד הגורמים המנבאים את משך זמן ההחלמה ואיכות ההבראה לאחר ניתוח. לכן במקרים בהם הניתוח הינו מתוכנן ישנה הזדמנות טובה להגיע ליום הניתוח במצב תזונתי תקין או לכל הפחות תקין.

ההכנה לקראת ניתוח כוללת התערבות במגוון תחומים: פעילות גופנית לצורך שמירה על השרירים ומניעת סרקופניה, טיפול רפואי כולל התאמת התרופות, הבטחת מצב תזונתי תקין -מניעת תת תזונה ותרגול שיטות להרגעה. הכנה לקראת ניתוח חשובה במיוחד לחולים אונקולוגים (סרטן), למטופלים בגיל השלישי וכמובן לאוכלוסייה הסובלת מדלדול שרירים – סרקופניה.

נמצא שהתייחסות תזונתית חשובה גם במקרים בהם קיים צפי בו לאחר הניתוח המטופל לא יוכל לאכול מספר ימים או שהצריכה התזונתית תהיה פחותה מ – 50% מהמומלץ עבורו. מצבים מסוג זה עלולים לגרום לתת תזונה.

מומלץ שהטיפול התזונתי לפני הניתוח יתחיל לכל הפחות 10 ימים לפני מועד הניתוח. יש להיוועץ עם גורם רפואי מקצועי ולקבל הנחייה פרטנית מדויקת, הכוללת המלצה לתפריט המכיל כ- 25-30 קק"ל/ק"ג. תפריט עשיר בקלוריות ימנע ירידה לא רצויה במשקל ותת תזונה. ירידה במשקל אינה פוגעת רק במאגרי השומן בגוף אלא גם ברקמת השריר החיונית להחלמה והבראה תקינה מהניתוח ולמניעת סרקופניה. בכדי להגיע ליעד הקלוריות הרצוי ניתן לשלב מזונות עתרי קק"ל בהתאם לסבילות המטופל.

ההמלצה לטיפול תזונתי טרום ניתוח כוללת גם תוספת חלבון. סה"כ יש להרכיב תפריט שיכיל כ – 1.5 גרם חלבון /ק"ג. תפריט שכזה יכול להתבסס על מזונות מוכרים מהתפריט היומיומי עם דגש על מזונות עשירים בחלבון מהחי ומהצומח.                                                                           

במקרים בהם יש קושי לספק את כמות הקלוריות והחלבון המומלצים ניתן להעשיר את התפריט היומי במזון ייעודי – מזון רפואי. למזון הרפואי ולהעשרות התזונתיות מספר יתרונות: ראשית, תכשירים אלה מלכתחילה מיועדים למצבים רפואיים מורכבים ולכן עוד בשלב התכנון נלקח בחשבון שילוב של רכיבי תזונה המאפשרים היענות גבוהה ויעילות בטיפול התזונתי. בנוסף, תכשירים אלה לרוב מרוכזים בחלבון ובקלוריות, נוחים לשימוש ובהתאם לסוג המוצר מכילים גם את כל רכיבי התזונה הנדרשים להזנה אופטימלית. מגוון גדול של מזון רפואי מגיע כמזון נוזלי המקל על הצריכה ועל היענות המטופל. עלייה בצריכת הקלוריות והחלבון עשויה להקל על תהליך ההחלמה ולמנוע תת תזונה וסרקופניה בכלל ובגיל השלישי בפרט.

בהעשרות על בסיס מזון רפואי (מזון ייעודי) ניתן להיעזר באיזי דיילי- מזון נוזלי במתיקות עדינה, ללא סיבים תזונתיים המכיל כמות גבוהה של חלבון. מוכן לשתייה ללא צורך בהכנה. איזי דרינקמשקה מרוכז, פרווה מבוסס על חלבון צמחי, במתיקות גבוהה או איזי מילק 2  מזון רפואי מרוכז במיוחד המספק את כל דרישות הקלוריות והחלבוניות בנפח מצומצם.                                                                                     

לדרישה מוגברת של חלבון ניתן להוסיף לתפריט היומי את האיזי וואי – חלבון מי גבינה בעל ערך ביולוגי גבוה, הניתן להוסיף למזון או להמיס במים/חלב. אבקת המיד דיי מספקת תוספת אנרגיה וחלבון מהצומח, במליחות עדינה ויכולה להוות תוספת תזונתית לארוחות בשריות או לטבעונים.

המוצר נוסף בהצלחה לעגלת הקניות
המוצר נוסף בהצלחה לרשימת המשאלות