מאפינס תפוח עץ מועשר בחלבון (12 מנות)
מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (240 גרם).
2 סקופים אבקת חלבון איזי וואי (30 גרם)
1/3 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1 כף שטוחה של קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה.
קורט מלח.
תפוח עץ מקולף וחתוך לקוביות קטנות.
2 ביצים.
גביע יוגורט קטן 3% (150 גרם)
1/4 כוס חלב (50 מ"ל).
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: שיבולת השועל, אבקת חלבון, סוכר לבן, קינמון, אבקת האפייה והמלח.
מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים הרטובים: ביצים, יוגורט, קוביות תפוח העץ והחלב.
מאחדים לקערה אחת ומערבבים היטב.
מחלקים את הבלילה לתוך מגש סיליקון עם שקעים למאפינס (ניתן להשתמש גם בתבנית מתכת משומנת בספריי שמן).
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-17 דקות, עד שקיסם יוצא יבש, מוציאים מהתנור, מקררים ומחלצים את המאפינס המוכנים.
סימון תזונתי | לכל המתכון | ליחידה |
קלוריות (אנרגיה) | 1800 | 150 |
חלבונים (גרם) | 90 | 7.5 |
פחמימות (גרם) | 276 | 23 |
שומנים (גרם) | 36 | 3 |