מחית אפונה מועשרת קלוריות וחלבון
מספר מנות: 2 מנות
גודל מנה: קערה אחת קטנה (כ-150-180 גרם)
זמן הכנה: 30 דקות
מרקם מותאם IDDSI 4
מצרכים:
200 גרם אפונה חלוטה מוקפאת
רבע כוס שמנת 38% (60 מ”ל)
כף חמאה (כ-15 גרם)
1 כף איזי וואי (15 גרם)
מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
לבשל את האפונה בסיר מים לפי הוראות האריזה עד לרכות מלאה. לסנן ולשמור בצד.
שמים את האפונה במעבד מזון עם השמנת, החמאה, התבלינים ואבקת חלבון מי-גבינה איזי וואי וטוחנים עד לכדי מחית חלקה.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת למחית חלקה ומעבירים במסננת.
טועמים את המחית ומתקנים תיבול במידת הצורך. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
מצרכים לגרסה טבעונית:
200 גרם אפונה חלוטה מוקפאת
רבע כוס קרם קוקוס (60 מ”ל)
כף שמן זית
3 כפות מיד-דיי
מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
לבשל את האפונה בסיר מים לפי הוראות האריזה עד לרכות מלאה. לסנן ולשמור בצד.
שמים את האפונה במעבד מזון עם קרם קוקוס, שמן זית, תבלינים ואבקת Mid-Day וטוחנים עד לכדי מחית חלקה.
אופציונלי: אם יש צורך במחית חלקה למרקם IDDSI 4, יש להעביר את המחית במסננת דקה בעזרת כף עץ או לקקן. יש גם לעבור על הדפנות החיצוניות של המסננת עם הלקקן.
טועמים את המחית ומתקנים תיבול במידת הצורך. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים:
סימון תזונתי | לפי העשרה עם איזי וואי | לפי העשרה עם מיד דיי |
קלוריות (אנרגיה) | 265.3 | 305 |
חלבונים (גרם) | 118 | 16.4 |
פחמימות (גרם) | 18 | 17.7 |
שומנים (גרם) | 10.2 | 22.2 |