מרק בטטה עשיר

מספר מנות: 2 מנות

גודל מנה: קערה אחת בינונית (כ-250 גרם)

זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים:
2 בטטות בינוניות (כ-250 גרם)
1 גזר בינוני
1 בצל בינוני
3 שיני שום
1חתיכה בגודל 3-4 ס”מ של ג’ינג’ר
5 כפות שמן זית
250 מ”ל משקה העשרה איזידיילי/ איזיפייבר או 250 מ”ל משקה סויה מעורבב עם 3כפות מיד-דיי (50 גרם)
מלח ותבלינים לפי הטעם – אבקת קארי, בהרט, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מקלפים וחותכים לקוביות גסות בגודל שווה את הבטטה, הגזר והבצל.
מערבבים את הירקות החתוכים ושיני השום עם 3 כפות שמן זית והתבלינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד שכל הירקות התרככו וקיבלו הזהבה קלה.
מקלפים את הג’ינג’ר – משפשפים את הקליפה עם כף מתכת עד שכל הקליפה יורדת. פורסים את הג’ינג’ לפרוסות דקות.
כשהירקות בתנור מוכנים, מאדים עם 2 כפות שמן את הג’ינג’ר למשך כ-2 דקות על חום בינוני נמוך ואז מוסיפים את כל הירקות לסיר יחד עם מלח לפי הטעם ומשקה ההעשרה איזידיילי/ איזיפייבר (או עם חלב סויה ו-3 כפות מיד-דיי) ומערבבים בסיר לדקה או שתיים.
מכבים את האש ברגע שהנוזלים מתחילים לבעבע ובזהירות טוחנים את כל התערובת עם בלנדר – מוט או עם בלנדר ייעודי, עד לכדי מחית חלקה. מגישים חם ואוכלים.

התאמת מרקמים IDDSI

מתאים לשימוש ב- איזיפייבר. יש לסנן את המרק לאחר הטחינה.
IDDSI 2 משתמשים ב- 750מ”ל איזיפייבר סה”כ. מתקבלות 4מנות סה”כ.
IDDSI 3 משתמשים ב- 530 מ”ל איזי פייבר סה”כ. מתקבלות 3מנות סה”כ.

IDDSI 4משתמשים ב- 250 מ”ל איזיפייבר/ איזידיילי/ חלב סויה בתוספת 3כפות מיד דיי

סימון תזונתי:

סימון תזונתי  איזידיילי IDDSI 4 איזיפייבר IDDSI 4 איזיפייבר IDDSI 3 איזיפייבר IDDSI 2 מיד-דיי IDDSI 4
קלוריות (אנרגיה) 613 617 514 446 617
חלבונים (גרם) 11.5 8.5 9.8 9.8 12.1
פחמימות (גרם) 40.1 44.1 32.9 26.8 40.3
שומנים (גרם) 53.8 48.2 44.9 41.2 52.3

מרק בטטה
המוצר נוסף בהצלחה לעגלת הקניות
המוצר נוסף בהצלחה לרשימת המשאלות