מרק בטטה עשיר
מספר מנות: 2 מנות
גודל מנה: קערה אחת בינונית (כ-250 גרם)
זמן הכנה: 30 דקות
מצרכים:
2 בטטות בינוניות (כ-250 גרם)
1 גזר בינוני
1 בצל בינוני
3 שיני שום
1חתיכה בגודל 3-4 ס”מ של ג’ינג’ר
5 כפות שמן זית
250 מ”ל משקה העשרה איזידיילי/ איזיפייבר או 250 מ”ל משקה סויה מעורבב עם 3כפות מיד-דיי (50 גרם)
מלח ותבלינים לפי הטעם – אבקת קארי, בהרט, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מקלפים וחותכים לקוביות גסות בגודל שווה את הבטטה, הגזר והבצל.
מערבבים את הירקות החתוכים ושיני השום עם 3 כפות שמן זית והתבלינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד שכל הירקות התרככו וקיבלו הזהבה קלה.
מקלפים את הג’ינג’ר – משפשפים את הקליפה עם כף מתכת עד שכל הקליפה יורדת. פורסים את הג’ינג’ לפרוסות דקות.
כשהירקות בתנור מוכנים, מאדים עם 2 כפות שמן את הג’ינג’ר למשך כ-2 דקות על חום בינוני נמוך ואז מוסיפים את כל הירקות לסיר יחד עם מלח לפי הטעם ומשקה ההעשרה איזידיילי/ איזיפייבר (או עם חלב סויה ו-3 כפות מיד-דיי) ומערבבים בסיר לדקה או שתיים.
מכבים את האש ברגע שהנוזלים מתחילים לבעבע ובזהירות טוחנים את כל התערובת עם בלנדר – מוט או עם בלנדר ייעודי, עד לכדי מחית חלקה. מגישים חם ואוכלים.
התאמת מרקמים IDDSI
מתאים לשימוש ב- איזיפייבר. יש לסנן את המרק לאחר הטחינה.
IDDSI 2 משתמשים ב- 750מ”ל איזיפייבר סה”כ. מתקבלות 4מנות סה”כ.
IDDSI 3 משתמשים ב- 530 מ”ל איזי פייבר סה”כ. מתקבלות 3מנות סה”כ.
IDDSI 4משתמשים ב- 250 מ”ל איזיפייבר/ איזידיילי/ חלב סויה בתוספת 3כפות מיד דיי
סימון תזונתי:
סימון תזונתי | איזידיילי IDDSI 4 | איזיפייבר IDDSI 4 | איזיפייבר IDDSI 3 | איזיפייבר IDDSI 2 | מיד-דיי IDDSI 4 |
קלוריות (אנרגיה) | 613 | 617 | 514 | 446 | 617 |
חלבונים (גרם) | 11.5 | 8.5 | 9.8 | 9.8 | 12.1 |
פחמימות (גרם) | 40.1 | 44.1 | 32.9 | 26.8 | 40.3 |
שומנים (גרם) | 53.8 | 48.2 | 44.9 | 41.2 | 52.3 |