סויה – אותה קטנייה קטנה שאפשר למצוא בטופו, אדממה, או במשקה סויה – מקבלת לפעמים יחסי ציבור מעורבים. חלק טוענים שהיא הורמונלית, חלק טוענים שהיא מצילת חיים. אז מה נכון?
משרד
תזונה טבעונית, המבוססת על מזון מהצומח בלבד, הפכה בעשורים האחרונים לבחירה נפוצה בקרב אוכלוסיות מגוונות - ילדים, בני נוער, מבוגרים וקשישים. תזונה זו יכולה להיות בריאה, מאוזנת ומתאימה לכל שלבי
סיבים תזונתיים – המרכיב הקטן שעושה שינוי גדול
סיבים תזונתיים הם מרכיב חיוני בתזונה שלנו – אבל לעיתים קרובות הם לא מקבלים את תשומת הלב הראויה. מדובר בפחמימות מורכבות שנמצאות בעיקר
עם השנים, הגוף שלנו משתנה וגם הצרכים התזונתיים שלו. בגיל השלישי, תוספי תזונה הופכים לכלי חשוב בשמירה על הבריאות, האנרגיה ואיכות החיים. אבל איך יודעים מה באמת נכון לבחור?
במאמר זה
מדריך למזון מתאים ופתרונות יומיומיים
קושי בבליעה (Dysphagia) הוא תופעה מוכרת, במיוחד בקרב קשישים, חולים כרוניים, או אנשים שמחלימים מניתוחים, שבץ או מחלות נוירולוגיות. התחושה שמתלווה לבליעה לא תקינה עשויה להיות לא רק
רבים מההורים מודאגים מהגובה של ילדיהם – האם הוא מספיק גבוה לגילו? האם יגיע לגובה נורמלי כמבוגר? התשובות לשאלות האלה תלויות בשילוב בין גנטיקה, מצב בריאותי ותזונה יומיומית שלכולם יש תפקיד חשוב בהתפתחות וגדילה
המדריך המפורט להכנת פירה כמעט מכל ירק
לתמיכה בהפרעות בליעה
דיספגיה מתארת מצב של הפרעה בתהליך הבליעה. קושי בתהליך הבליעה מופיע לרוב בגיל השלישי ויכול להתבטא בקושי בבליעת נוזלים, בליעת מוצקים או בהפרעה המשלבת את
מחלת הסוכרת הינה מחלה המאופיינת בריכוז גבוה של גלוקוז בדם. המחלה יכולה להופיע כמחלה אוטואימונית המביאה לחסר ייצור הורמון אינסולין (סוכרת סוג 1) או כמחלה מטבולית הנובעת מתנגודת לאינסולין (סוכרת
מהי דיספגיה?
דיספגיה (הפרעת בליעה) מתארת מצב של הפרעה בתהליך הבליעה. מצב זה יכול להתבטא בקושי בבליעת נוזלים, קושי בבליעת מוצקים או בהפרעה המשלבת את שני המרקמים. ישנם שני סוגים של
המונח מזון רפואי מתייחס למזונות מיוחדים המיועדים להקל על מצבי חולי שונים.
תת תזונה הינה מצב רפואי הנגרם במקרים בהם צריכת המזון אינה מספקת. לצערנו אנחנו נתקלים במהלך החיים במגוון מצבים
תוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם. עם הארכת החיים חשוב מאוד להתייחס בין היתר גם להתפתחות ההמלצות התזונתיות במהלך החיים והתאמתם לגיל השלישי. קשה להגדיר מהו הגיל השלישי כך שבפסקה
דיספגיה מתארת מצב של הפרעה בתהליך הבליעה. קושי בתהליך הבליעה מופיע לרוב בגיל השלישי ויכול להתבטא בקושי בבליעת נוזלים, בליעת מוצקים או בהפרעה המשלבת את שני המרקמים. הסיבות לדיספגיה רבות;
סיבים תזונתיים מוגדרים כרכיבי תזונה שמקורם מצמחים שאינן עוברים פירוק ע"י אנזימי העיכול של גוף האדם
הסיבים התזונתיים עוברים פירוק מסוים ע"י החיידקים המצויים במעי הגס. למרות שהסיבים לא נספגים הם
מגיפת COVID-19 (קורונה) מציבה אתגרים ואיומים חסרי תקדים בפני חולים ומערכות הבריאות ברחבי העולם
סיבוכים נשימתיים חריפים הדורשים טיפול נמרץ (ICU) הם הגורם העיקרי לתחלואה ותמותה בקרב חולי הקורונה. על פי
בגופנו, ישנם חיידקים טובים התורמים לבריאותנו. חלק מהחיידקים ממוקמים במעיים (מיקרופלורת המעי) ומספקים לנו תועלות בריאותיות רבות.
פרה-ביוטיקה היא רכיבי מזון שאינם ניתנים לעיכול (סיבים תזונתיים) המגיעים למעי הגס ומשמשים
מחקרים רבים הוכיחו שהמצב התזונתי ביום הניתוח הוא אחד הגורמים המנבאים את משך זמן ההחלמה ואיכות ההבראה לאחר ניתוח. לכן במקרים בהם הניתוח הינו מתוכנן ישנה הזדמנות טובה להגיע ליום
הצלחה של ניתוח אינה תלויה במהלך הניתוח בלבד אלא במגוון טיפולים נלווים הכוללים גם את התמיכה התזונתית לפני ואחרי הניתוח.
התערבות תזונתית מהירה לאחר ניתוח הינה חשובה במיוחד עוד בימי האשפוז
סרקופניה (Sarcopenia) - דלדול שריר
סרקופניה מאופיינת בירידה במסת השרירים, בתפקודם ובכוחם מעבר לירידה בנפח השרירי.
שינוי זה בשריר אופיינית בעיקר בגיל המבוגר אך באה לידי ביטוי חמור יותר בקרב בני ה-80
סוכרת הינה מחלה המאופיינת בחוסר יכולת של תאי הגוף לאזן את רמות הסוכר בדם. הסוכר מתפנה מהדם אל תאי הגוף בעזרת קולטנים המגיבים להורמון האינסולין. סכרת של הגיל המבוגר מאופיינת
מזון נוזלי – האפשרויות השונות
ישנן מספר סיבות רפואיות בגינן אנשים לא יכולים לאכול מזון מוצק והדרך היחידה שלהם להצליח לקבל את כל רכיבי המזון הנדרשים להם תהיה באמצעות מזון נוזלי.
סרטן
סרטן הוא שם כולל לקבוצת מחלות המאפיינות ע"י גידול בלתי מבוקר של תאים באיברים ורקמות שונות בגוף. ישנם למעלה מ-200 סוגי סרטן שונים המוכרים בעולם הרפואה. סוגים אלו נבדלים בקצב
כידוע מטופלים רבים סובלים מתופעות לוואי רבות וקשות כתוצאה מהטיפולים השונים אותם הם מקבלים. פגיעה בריריות הפה (בעיקר בהקרנות באזור ראש, צוואר והחזה), בעיות בליעה, פצעים בחלל הפה, ירידה בתאבון,
מהו HMB?
כל חלבון בטבע מורכב מאבני בניין הנקראות חומצות אמיניות. הרכב וסדר אותם אבני בניין יקבע את איכות החלבון.
Hydroxy Beta-Methylbutyric acid) HMB) הוא נגזרת של החומצה האמינית החיונית לאוצין.
לאוצין הינה
ירידה במשקל בקרב חולי אלצהיימר
משקל גופנו הינו נושא לדיון לאורך כל חיינו ואכן כבר מרגע לידתנו עוקבים אחר משקלנו. כאמור אנו מנסים לשמור על משקל גוף תקין לאורך רוב החיים
תזונה מאוזנת כוללת פרטי מזון מכל קבוצות המזון
"פירמידת המזון" הישראלית או הדמיה של "הצלחת שלי" האמריקאית, ממחישים לנו כיצד עלינו להתנהל בכדי להבטיח תפריט יומי מאוזן. בראש ובראשונה חשוב מאוד
מה הן הסיבות העיקריות לחוסר תיאבון בגיל השלישי?
חוסר תיאבון היא תופעה נפוצה בגיל השלישי המשפיעה על הבריאות וחיוניות הקשישים. איתור וטיפול בבעיה מוקדם ככל האפשר חשובה מאוד להבטחת איכות חיים
מתי מומלץ לספק את המזון דרך צינורית ?
הזנה דרך צינורית, הזנה אינטרלית, מומלצת רק במצבים שלא מתאפשרת אכילה מספקת דרך הפה. ישנם מטופלים בכל שכבות הגיל החל מתינוקות ועד למטופלים
Easy Fiber
תכשיר ה - Easy Fiber מיוצר ומשווק ברציפות בישראל החל משנת 2004.
איזי פייבר הינו התכשיר הישראלי הראשון שפותח ע"י חברת איזי ליין עבור הזנה בלעדית. תכשיר זה אושר
מה מיוחד בחלבון?
חלבון הינו רכיב תזונה חיוני ההכרחי לגוף האדם. חלבונים מהווים את אבני היסוד לבניית שרירי השלד ואיברים פנימיים. הם לוקחים חלק בייצור אנזימים, הורמונים, המוגלובין ועוד. ישנם מקורות
מהו תוסף תזונה?
תוספי תזונה הם לרוב, ויטמינים ומינרלים המומלצים להוספה לתפריט היומי במקרים של מחסור.
המלצה לתוסף תזונה בגיל המבוגר
בגיל המבוגר הסיכון לפתח חסרים תזונתיים גדל. במגוון מחקרים נמצא כי 30%